MALTA

Golden Vize Programı
Yatırım yoluyla Malta göçmenlik

BAŞKENT

Valetta

KONUŞULAN DİLLER

Maltaca, İngilizce

NÜFUSU

417,432

ZAMAN DİLİMİ

Orta Avrupa Zaman Dilimi (UTC+01:00)

EN YAKIN ÜLKELER

İtalya, 255 km

PARA BİRİMİ

Euro

YÜZÖLÇÜMÜ

316 km²

KONUM

VİZESİZ ÜLKELER

168 ülke, ABD ve BÜYÜK BRİTANYA dahil

Malta istikrarlı bir politik iklimin, ulusal ve ekonomik sorunlar noktasında birleşen çift partili bir politik yönetimin avantajından yararlanıyor. Avrupa Para Birliği’nde, finansal krizler sırasında ekonomik gelişimini sürdüren iki ülke sadece Malta ve Almanya’ydı. Malta bankaları dünyadaki en güvenli 5 banka arasında gösteriliyor ve bu nedenlerden dolayı Malta göçmenlik cazip bir konuya gelmektedir

Malta

Malta istikrarlı bir politik iklimin, ulusal ve ekonomik sorunlar noktasında birleşen çift partili bir politik yönetimin avantajından yararlanıyor. Avrupa Para Birliği’nde, finansal krizler sırasında ekonomik gelişimini sürdüren iki ülke sadece Malta ve Almanya’ydı. Malta 2004’ten beri AB’nin ve 2007’den beri de Schengen Bölgesi’nin bir üyesi. Bu program altında yerleşim, yararlanıcılarına Schengen Bölgesi içerisinde özgürce seyahat etme imkânı veren Malta yerleşim iznini verir. Böyle bir yerleşim izni ayrıca yararlanıcılarına ikamet etme, yerleşme ve Malta’da süresiz kalma hakkı verir.

Yasal Zemin

Malta Yatırım Yoluyla Yerleşme, Ağustos 2015’te Malta Yasaları, Bölüm 217, Malta Göç Kanunlarındaki yasa değişikliği ile verilebilir. Bu yasa değişiklikleri 2015 L.N. 288 kanunlaştırmasının yapısını sağladı. Malta Yerleşimi ve Vize Programı Düzenlemeleri, kusursuz bir duruşu olan zengin kişiler için, Malta’da yatırım yapmaya ve Malta’ya katkı sağlayamaya dayanarak, Malta vatandaşlığı alma ve vatandaşlığa kabul olmalarını sağlar.

Vergilendirme

Malta vergi sistemi altındaki vergilendirmenin temeli konuta ve yerleşime dayanır. Malta’da vergi maksatlı yerleşim, Malta’da süresiz ikamet etme niyeti göstererek oluşturulur. Ayrıca, Malta’da önceden en az 183 gün bulunmuş olmaya dayanarak da tamamen kurulabilir.

Malta’da yaşamayan Malta vergi mükellefleri havaleyle vergilendirilir. Malta’da bir ikametgahı bulunmayan sakinler, sadece Malta’ya geri gönderilen yabancı kaynaklı gelir (yabancı kaynaklı sermaye değil) ve ödenen miktar üzerinden vergilendirilebilir. Malta kaynaklı gelir ve sermaye kazançları, her zaman geçerli olan kişisel gelir vergisi oranına göre Malta’ya bağlıdır.

Kaynağı Malta dışında olan sermaye kazançları ister Malta’ya ister başka bir yere gönderilsin, Malta vergi diliminin dışına çıkar. Malta’ya gönderilen sermayeler ve birikimler, Malta vergisi kapsamına/yelpazesine girmez.

Yatırım Yoluyla Malta'da Daimi Oturma izni için Koşullar ve Gereksinimler

1. Yaş Şartı

Malta Yatırım Yoluyla Yerleşme Programına başvuracak kişi en az 18 yaşında olmalıdır.

2. Yeterlilik ve Uygunluk Testi

Malta Hükümeti, ihtimamla en yüksek standartta, sadece hak eden ve itibar sahibi başvuranlara Malta yerleşimi sürecine girişme izni verir. Başvuran kişiler, ceza mahkemelerince, INTERPOL (Uluslararası Polis Teşkilatı) veya diğer otoritelerce onaylanmış, temiz bir adli sicil kaydı göstermek zorundadırlar.

3. Sağlık Durum Şartı

Başvuran kişiler, bulaşıcı bir hastalıkları ya da Malta sağlık sisteminde olabilecek belirgin bir sorunu olmadığını göstermek zorundadırlar.

4. Kazanç Şartı

Başvuran kişi, kaynağı Malta dışından olan, yıllık 100,000€’dan fazla geliri olduğunu veya 500,000€’dan fazla bir sermaye sahibi olduğunu beyan etmek zorundadır.

5. Mülk Satın Almak veya Kiralamak

Başvuran kişiler, her ikisi de beş yıllık kontratlar olmak üzere, emlak alanında her yıl en az 320,000€ (Malta) ya da 270,000€ (Gozo / Güney Malta) arasında; veya en az €12,000 (Malta) ya da €10,000 (Gozo / Güney Malta) arasında bir yatırım yapmakla yükümlüdür.

6. Hükümetine Katkı

Yatırım Yoluyla Malta Yerleşimine hak kazanmak için, başvuran kişi Malta’ya en az 30,000€ katkı sağlamak zorundadır, onay ile ödenebilir.

7. Devlet Tahvillerine / Hisselere Yatırım

Başvuranların devlet tahvillerine / hisselerine, 5 yıl boyunca tutulmak üzere, en az 250,000€ yatırım yapmak zorundadırlar. Bu sadece onay için gerekli.

Malta Göçmenlik için Uygunluk Koşulları Genel Bakış

  • Başvuran kişinin itibar sahibi biri olması
  • 30,000€ değerinde katkı
  • 250,000€ değerinde devlet tahvilleri
  • Ev satın almak 320,000€ / ev kiralamak 12,000€
  • Yıllık 100,000€ gelir/ 500,000€’a kadar varan sermaye

Aile Üyeleri ve Tabi Kişiler

Malta göçmenlik uygun tabı kişiler eşleri veya uzun süreli ilişkileri olan partnerlerini, çocukları, ebeveynleri ve büyük ebeveynleri, bazı koşullar altında kapsar.

Önemli: Bu belgedeki içerikler sadece genel bilgi vermek için yazılmıştır ve yasal veya profesyonel tavsiye saplama amacı yoktur. Bu belgedeki bilgilere güvenmenin neticesinde oluşabilecek kayıplar veya zararlar konusunda doğrudan veya dolaylı bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Harekete geçmeden önce burada belirtilen ifadeleri teyit ettirmeleri okuyuculara önerilir; özel durumlarınız için uzman tavsiyeleri gerekebilir. Uygun olduğunuzda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. © TELİF HAKKI BİLDİRİMİ: Tamamının veya bir bölümünün yeniden üretimi, AbroadBiz önceden yazılı izni olması haricinde kesinlikle yasaktır.

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?