DOMİNİKA

En Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler

BAŞKENT

Roseau

ZAMAN DİLİMİ

(UTC-04:00)

YÜZÖLÇÜMÜ

751 km2

KONUŞULAN DİLLER

İngilizce (resmi), Fransız lehçesi

EN YAKIN ÜLKELER

Porto Riko, St. Kitts ve Nevis

KONUM

Karayip Denizi ile Kuzey Atlantik Okyanusu arasındaki adalar

NÜFUSU

73,499

PARA BİRİMİ

Dopu Karayipler Doları (XCD), Amerikan Doları’na bağlı

VİZESİZ ÜLKELER

112 Vizesiz Ülke

en Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler, Dominik Vatandaşlık programı, Bozulmamış doğal güzelliği sebebiyle “Tabiat Adası” adı verilen Dominik, bölgedeki en iyi yaşam standartlarından birine sahiptir ve Karayipler’deki en nefes kesici adadır.

Neden Dominik’de Yatırım?

En kolay vatandaşlık veren ülkeler içinde, resmi adı Dominik olan bu güzel ada, bozulmamış kumlu plajlara, yemyeşil dağlara, el değmemiş tropik yağmur ormanlarına ve Karayipler’deki en iyi dalış ve yürüyüş seçeneklerine sahiptir. İngiliz, Fransız, Afrikalı ve Karayipli halkların ve kültürlerin bir karışımı halindeki Dominika, bölgedeki Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeleren en düşük suç oranıyla, siyasi ve ekonomik bakımdan istikrarlı bir devlettir.

Yasal Zemin

En kolay vatandaşlık veren ülkeler, Yatırım Yoluyla Dominik Vatandaşlık Programı, Anayasa’nın 101. Paragrafı ve Vatandaşlık Kanunu’nun 8 ve 20 (1). paragrafları uyarınca yayınlanan yönetmeliklere göre düzenlenmiştir.

Uygunluk ve Koşullar

En kolay vatandaşlık veren ülkeler içinde Dominik Vatandaşlık Programı, başvuranların karşılaması gereken çeşitli koşullar karşılığında birçok avantaj sunmaktadır. Dominik’te vatandaşlığa hak kazanabilmek için başvuranların aşağıdaki kriterlere uyması gerekmektedir: Seçkin bir karaktere sahip olmak, En az 18 yaşında olmak, Sabıka kaydı olmamak, Mükemmel sıhhatte olmak, Temel İngilizce bilgisine sahip olmak, Dominik hükümetiyle birlikte geri ödemesiz bir doğrudan yatırım yapmak.

Şu ülke ve bölgelerin vatandaşlarının başvuruları vaka bazlı incelenecektir: Afganistan, Çeçenistan, Irak, Kuzey Kore, Pakistan, Sao Tome Principe, Suudi Arabistan, Somali, Sudan, Türkmenistan, Özbekistan, ve Yemen

Dominik Vatandaşlık programı, gerekli arka plan araştırmaları tamamlandıktan ve belgeler gönderildikten sonra, 8 hafta kadar kısa bir sürede Vatandaşlığa Kabul Sertifikası ve pasaportun basılmasına geçilebilir. Bununla birlikte, işlem süreleri başvuru sahibinin mevcut vatandaşlığının bulunduğu ülkeye bağlı olarak değişebilir. Dominik Cumhuriyeti vatandaşlığını bahşeden Vatandaşlığa Geçiş Sertifikası’nı Hukuki İşler Bakanlığı imzalayacaktır.

Dominik Vatandaşlığı için Yatırım Seçenekleri

Gayrimenkul Yatırımlar

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı’ndaki Gayrimenkul Seçeneği uyarınca Dominik vatandaşlığına hak kazanmak için, bir başvuru sahibi en az 200,000 ABD Dolarıdeğerinde ruhsatlı bir gayrimenkul satın almalıdır

Devlet Bağışı

En kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında Dominik vatandaşlık programında eğer yatırımcı, başvuran tek kişiyse (yani ailesi için vatandaşlık başvurusu yoksa), bu yatırımcının 100,000 ABD Doları değerinde bir yatırım yapması gerekir. İkinci vatandaşlık isteyen aileler için, yatırım şartları aşağıda listelenmiştir:

  1. Yalnızca Başvuru Sahibi: 100,000 ABD Doları değerinde, geri ödemesiz bir prim gerekmektedir.
  2. Başvuru Sahibi ve Eşi: 175,000 ABD Doları değerinde, geri ödemesiz bir prim gerekmektedir.
  3. Üç veya daha az tabîsi olan başvuru sahipleri: (Başvuru sahibi + eş ve 18 yaşın altında iki çocuk): 200,000 ABD Doları değerinde, geri ödemesiz bir prim gerekmektedir.
  4. Dört veya daha fazla tabîsi olan başvuru sahipleri (Başvuru sahibi + eş ve 18 yaşın altında ikiden fazla çocuk): 200,000ABD Doları değerinde, geri ödemesiz bir prim gerekmektedir (buna eklencek her bir tabî için ek 50,000 ABD Doları gerekecektir).

NOT 1: Başvurunun kabul edilmemesi halinde, primden başvuru ücreti çıkarılarak iadesi yapılır. Vatandaşlığın verilmesi tamamen Dominik hükümetinin takdirine bağlıdır – başvuru sahiplerinin çoğu, ancak durum tespitinde yanlış beyan ortaya çıkarılması ya da başvuranın sabıka kaydı olması durumunda reddedilir..

NOT 2: Yatırımcı onay aldığında, ödeme Dominik hükümet hesabına yapılır. Oluşturulan fonlar, ihtiyaç duyduğu tespit edilen kamu ve özel sektör projeleri için kullanılır. Bu programla finanse edilebilecek özel sektör projeleri içerir: Okulların inşa edilmesi, Hastanelerin yenilenmesi, Ulusal bir spor stadyumunun inşası ve Off-Shore sektörünün teşviki. Özel sektör projeleri ile ilgili olarak, hükümet ağırlıklı olarak turizm, bilgi teknolojisi ve tarım sektörleri üzerinde durmaktadır ve dolayısıyla program kapsamında finanse edilecek kamu sektörü projeleri bu sektörlerden birine dahil olacaktır.

Başvuru Ücretleri

Başvuru Başına – 3,000 ABD Doları

Başvuru Sahibi 7,500 ABD Doları*
Başvuru Sahibinin Eşi 7,500 ABD Doları
16 yaş ve üzerindeki tabî 4,000 ABD Doları
*Bazı durumlarda, Başvuru sahibinin vatandaşlığına bağlı olarak daha gelişmiş bir durum tespit araştırması yapılması gerekebilir.

Bir gayrimenkul yatırım başvurusu onaylandıktan sonra, aşağıdaki İdari Ücretleri ödenebilir:

  • 50,000 ABD Doları: Yalnızca başvuru sahibi için
  • 75,000ABD Doları: Başvuru sahibi de dahil olmak üzere, 4 veya daha az kişiden oluşan bir aile için
  • 100,000ABD Doları: Başvuru sahibi de dahil olmak üzere, 6 veya daha az kişiden oluşan bir aile için
  • 20,000ABD Doları: Buna ek olabilecek 18 yaşından küçük her tabî için; 25,000 ABD Doları: Buna ek olabilecek 18 yaşından büyük her tabî için.

Bu seçenekteki başvuru prosedürünün gayrimenkul alımını gerektirdiği göz önüne alındığında, seçilen mülke bağlı olarak işlem süresi uzayabilir.

  • Yurttaşlığa Kabul Sertifikası Ücreti kişi başına 750 ABD Doları
  • Hızlandırılmış Pasaport Çıkarma Ücreti kişi başına 1,200 ABD Doları

Tüm başvuru ücretleri Dominik hükümetince tahsil edilir ve değişikliğe tabidir. Bu ücretler, başvuranların sayısına ve sürecin güçlüğüne bağlıdır. Herhangi bir sorunuz varsa veya daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız lütfen bizimle iletişime geçin.

Aile Üyeleri ve Tabi Kişiler

Dominik Vatandaşlık, kişilerin çifte vatandaşlı olmasına izin verir ve vatandaşlık, eş, tabî çocuklar ve tabî ebeveynler gibi aile üyelerine de genişletilebilir. Çocuklar ve genç yetişkinler, tercih ettikleri en iyi okullara ve üniversitelere, ve bazı durumlarda hibelere, erişim elde edebilirler. Aşağıdaki kişiler tabî kabul edilir:

  1. Başvuru sahibinin eşi;
  2. Başvuru sahibinin veya eşinin 18 yaşından küçük çocuğu;
  3. Başvuru sahibinin veya eşinin 18-25 yaş aralığındaki, 18 yaşından sonra devlet tarafından tanınan tam zamanlı bir yüksek eğitim kurumuna kaydı yapılmış, ve geçimi tamamen ailesi tarafından sağlanan çocuğu;
  4. Başvuru sahibinin 28 yaşından küçük, evlenmemiş, ailesiyle yaşayan ve geçimi tamamen ailesi tarafından sağlanan kız çocuğu;
  5. Başvuru sahibinin veya eşinin 18 yaşından büyük, geçimi tamamen ailesi tarafından sağlanan fiziksel veya zihinsel engelli çocuğu;
  6. Başvuru sahibinin veya eşinin, 55 yaşından büyük, başvuru sahibiyle birlikte yaşayan ve geçimi tamamen başvuru sahibi tarafından sağlanan ebeveynleri ve büyükbaba-büyükanneleri. “Çocuk’’ ile kastedilen, başvuru sahibinin veya eşinin biyolojik veya yasal olarak evlat edinilen çocuğudur.

Sık Sorulan Sorular

En Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler, Dominik Vatandaşlık programı, Tüm Dominik pasaportları 10 yıla kadar geçerlidir. 16 yaşın altındaki çocuklar için pasaportlar 5 yıllık verilir.

En kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında, Dominik Vatandaşlık Süresi dolan veya boş sayfası kalmayan pasaportlar, Dominik’teki Pasaport ve Göçmenlik Departmanı’nda veya herhangi bir Dominik Konsolosluğunda (kişisel olarak Dominika’ya veya Konsolosluklarına gitmeye gerek kalmadan) ücret karşılığında kolayca yenilenebilir.

Evet, En kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında Dominika vatandaşlığa hak kazandıktan sonra mülkünüzü şart koşulan yıllar boyunca servetinizde tuttuğunuz sürece bu sorun olmayacaktır.

En kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında, Dominik Vatandaşlık için halihazırda yatırım yoluyla Dominik vatandaşlığı programı için zorunlu mülakat gerekliliği bulunmamakla birlikte, hükümetin takdirine bağlı olarak bir mülakat gerekebilir.

Adli Sicil Belgesi, bir emniyet teşkilatı tarafından verilen, sabıka kaydı olmadığını doğrulayan bir belgedir.

Hayır. En kolay vatandaşlık veren ülkeler arasında, Dominik Vatandaşlık için bahsi geçen programla size vatandaşlık bahşedilmesinin öncesinde veya sonrasında Dominik’te ikamet ediyor olma zorunluluğunuz yoktur.

Önemli: Bu belgedeki içerikler sadece genel bilgi vermek için yazılmıştır ve yasal veya profesyonel tavsiye saplama amacı yoktur. Bu belgedeki bilgilere güvenmenin neticesinde oluşabilecek kayıplar veya zararlar konusunda doğrudan veya dolaylı bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Harekete geçmeden önce burada belirtilen ifadeleri teyit ettirmeleri okuyuculara önerilir; özel durumlarınız için uzman tavsiyeleri gerekebilir. Uygun olduğunuzda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. © TELİF HAKKI BİLDİRİMİ: Tamamının veya bir bölümünün yeniden üretimi, AbroadBiz önceden yazılı izni olması haricinde kesinlikle yasaktır.

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?