fbpx

BULGARİSTAN

Bulgaristan Vatandaşlığı

BAŞKENT

Sofya

KONUŞULAN DİLLER

Bulgarca, Türkçe, Romanca, diğer diller

NÜFUSU

7,186,893

ZAMAN DİLİMİ

(UTC +2:00)

EN YAKIN ÜLKELER

Romanya, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan

PARA BİRİMİ

Bulgar Levası (BGN), Euro’ya bağlı

YÜZÖLÇÜMÜ

110,879 km2

KONUM

Güneydoğu Avrupa

VİZESİZ ÜLKELER

142 Vizesiz Ülke

Avrupa ekonomisine ve yaşam biçimine ideal bir geçiş noktası olan Bulgaristan, kültürel zenginlik ve çeşitliliği ile Avrupa içinde ve etrafında çalışmak ve seyahat etmek için mükemmel bir konumdadır.

Neden Bulgaristan Vatandaşlığını Seçmelisiniz?

En genç AB üyesi ülkelerden biri olan Bulgaristan’ın zengin ve farklı kültürü, ılıman iklimi, Güneydoğu Avrupa’daki ideal konumu ülkenin cazibe kaynakları arasındadır — “Bulgaristan Vatandaşlığı ve Bulgaristan Daimi Oturma İzni için Yatırım Programı” da sizlerin buraya daha hızlı ulaşmasına yardımcı olur.

Bulgaristan Vatandaşlığı ve Bulgaristan Daimi Oturma İzni İçin Uygunluk

Yatırım kriterleri

Bulgaristan Cumhuriyeti’ndeki Yabancılar Yasası uyarınca sunulan Bulgaristan Vatandaşlığı, Bulgaristan Daimi Oturma İzni Programı, hızlı vatandaşlık seçeneğini de içermektedir. Bu aynı zamanda ikâmete giden en hızlı programlardan biridir. Bulgaristan Vatandaşlığı, Bulgaristan Daimi Oturma İzni Başvuruya hak kazanabilmek için, “Yatırım Seçenekleri” bölümünde özetlenen koşullardan birine uymanız gerekmektedir.

Başvuru kriterleri

Mali yatırım yapmanın yanı sıra, başvuranlar aşağıdaki şartları yerine getirmelidirler:

  • AB vatandaşı olmamak;
  • Geçerli pasaport veya bunun yerine geçebilecek bir yabancı seyahat belgesi;
  • Tam Yatırım seçeneği için, net servet şartı 511,292 €’dur;
  • Beyan edilen ve yatırım yapılan fonların kaynak ve menşeini destekleyen belgeler;
  • Başvuranın sabıka kaydı bulunmadığının kanıtı;
  • Vekâlet ve Yatırım Sözleşmesinin beyanı;
  • Başvuru ücretlerinin ödemesi;
  • Yasayla şart koşulan minimum sayıda Bulgaristan ziyaretlerini gerçekleştirmek.

Bulgaristan Daimi Oturma İzni İçin Yatırım Seçenekleri

Bu seçeneği (Bulgaristan Daimi Oturma İzni) seçen adayların, Devlet Tahvili Portföyü’ne, 5 yıllık bir yatırım süresi için, başka bir ödeme gerekmeksizin 1 milyon BGN (€511,292) depozit olarak vermeleri gerekmektedir. Bu 5 yıllık sürenin sonunda, 1 milyon BGN (€511,292)’nin tamamı birikmiş faizi olmaksızın yatırımcıya geri ödenecektir. Bu yatırım, devlet tahvilleri tarafından tam garanti altına alınmıştır.

Müşteriler, Avrupalı bir banka aracılığıyla gerekli yatırım tutarını finanse etmeyi seçerek sermayelerini geliştirebilirler. Finansman maliyeti ve diğer ayrıntılar için lütfen bizimle iletişime geçin.

Vatandaşlığa Giden Hızlı Yol

Bulgaristan Vatandaşlığı için Hızlı takip seçeneği yatırımcıların yatırımlarını iki katına çıkararak vatandaşlığa daha hızlı başvurmalarını sağlar. Bulgaristan Vatandaşlığı seçeneğin şartları aşağıdaki gibidir:

  • En az bir yıl daimi ikamet statüsüne sahip olmak;
  • Yatırımı, devlet tahvillerine veya “Öncelikli Yatırım Projesi” yürüten bir Bulgar şirketinin sermayesine 512.000 € yatırarak (Yatırım Teşvik Yasası’nda belirtildiği üzere) iki katına çıkarmak;
  • İki yıllık bir süre için ikinci bir ek yatırım yapmak.

Bulgaristan Vatandaşlığı Finansman seçenekleri, nitelikli başvuru sahiplerine sunulmaktadır. Hızlı vatandaşlık programına katılanlar için vatandaşlık başvuruları belli prosedürle incelenir.

Bulgaristan Vatandaşlığı İçin Gereksinimler

Bulgaristan Vatandaşlığı Kanunu uyarınca, en az beş yıllık süre için Bulgaristan daimi ikamet izni alan yabancı yatırımcılar,Bulgaristan Vatandaşlığı başvurmaya hak kazanırlar. Normal programı tercih edenler için şartlar aşağıdaki gibidir:

  • 18 yaşın üstünde olmak;
  • Son beş yıl için daimî ikâmet statüsüne ve geçerli bir konut adresine sahip olmuş olmalı;
  • Bir Bulgar mahkemesi tarafından, cezası ölüm olan herhangi bir suç işlediğine dair hakkında hüküm verilmemiş ya da kendisine böyle bir suçla ilgili cezaî soruşturma başlatılmamış olmak (rehabilite durumları haricinde).

Yatırımcıların,Bulgaristan Vatandaşlığı başvurusunda bulunmaları ve mevcut ikamet mahallerinde tıbbi testler yapmaları gerekecektir.

Bulgaristan Vatandaşlığı için Aşamalar ve Zaman Çizelgesi

Aşağıdaki tablo, başvuru sürecinin işleyişini altı temel aşamaya bölmektedir. Bunlardan bazılarını başvuran adayların kendilerinin yerine getirmesi gerekirken, bazıları da (adayların vekâletname vermesiyle birlikte) AbroadBiz veya yetkili Bulgar finans kurumları tarafından halledilirler. Her adım bir sonrakine geçilmeden önce tamamlanmalıdır.

Aşama I

Başvuru kişi
1 AyAdım 1
Bulgaristan vatandaşlığı için Dosyaların hazırlanması ve teslimi. Başvuru ücretleri bu aşamada ödenir.
Adım 2
Belgelerin imzalanması için bir Bulgaristan Konsolosluğu’ndan randevu alınması.
Adım 3
Bulgaristan vatandaşlığı için Adayın yatırımı gerçekleştirmesi.
3 AyAdım 4
Bulgaristan vatandaşlığı için Yatırım Belgesi’nin basılması.
Adım 5
D tipi vize için Bulgaristan Konsolosluğu’ndan yeni bir randevu alınması.
5 AyAdım 6
Bulgaristan ziyareti üzerine D tipi vizenin onaylanması; Daimî İkâmet Başvurusu’nun yapılması.
8 ve 9 AyAdım 7
İkinci bir Bulgaristan ziyareti üzerine Daimî İkâmetin onaylanması; Bulgar Daimi İkamet Kartı için başvurunun teslim edilmesi
Aşama II
Aile Fertleri
Başvuru kişinin Bulgar Kimlik Belgesi basıldıktan sonra, şartlara uyan aile fertleri için de süreç başlar. Bulgar Kimlik Belgesi’ni edinme süreci 6 ay sürebilir (bu süreç, başvuran her birey için Bulgaristan’a iki zorunlu ziyareti kapsamaktadır).

Aile Üyeler Ve Tabi Kişiler

Başvuru kişinin Bulgar Kimlik Belgesi basıldıktan sonra, şartlara uyan aile fertleri için de süreç başlar. Bulgar Kimlik Belgesi’ni edinme süreci 6 ay sürebilir (bu süreç, başvuran her birey için Bulgaristan’a iki zorunlu ziyareti kapsamaktadır).

Bulgaristan Vatandaşlığı ve Daimi Oturma izni ilgili Sık Sorulan Sorular

Evet, Bulgaristan Vatandaşlığı, Bulgaristan Daimi Oturma İzni sahibi olarak yapabilirsiniz ama yabancı statüsünde olacaksınız ve ek eğitim ücretleri ödemeniz gerekecektir. Ancak, Avrupa Komisyonu, öğrencilerin Avrupa Birliği üniversitelerine daha kolay erişim sağalanabilmesi adına pek çok öğrenci değişim programı başlatmıştır.

Yasal olarak, başvuruda bulunan her adayın sürecin farklı aşamalarında iki kez Bulgaristan’a gitmesi gerekmektedir.

Belli prosedür gereği kartlar, başvuruyu takip eden 3 iş günü içinde hazır olurlar.

Önemli: Bu belgedeki içerikler sadece genel bilgi vermek için yazılmıştır ve yasal veya profesyonel tavsiye saplama amacı yoktur. Bu belgedeki bilgilere güvenmenin neticesinde oluşabilecek kayıplar veya zararlar konusunda doğrudan veya dolaylı bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Harekete geçmeden önce burada belirtilen ifadeleri teyit ettirmeleri okuyuculara önerilir; özel durumlarınız için uzman tavsiyeleri gerekebilir. Uygun olduğunuzda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. © TELİF HAKKI BİLDİRİMİ: Tamamının veya bir bölümünün yeniden üretimi, ABROADBIZ önceden yazılı izni olması haricinde kesinlikle yasaktır. Bulgaristan Vatandaşlığı, Bulgaristan Daimi Oturma İzni

bulgaristan vatandaşlığı
bulgaristan vatandaşlığı
bulgaristan vatandaşlığı
bulgaristan vatandaşlığı
bulgaristan vatandaşlığı
bulgaristan vatandaşlığı

Bize Ulaşın

+90 212 963 05 52
Size en kısa zamanda geri dönuş yapıcağız

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?