AVUSTRALYA VİZESİ

Yatırımcı Kategorisi

BAŞKENT

Canberra

ZAMAN DİLİMİ

Avustralya Merkez Zaman Dilimi (UTC+09:30)

YÜZÖLÇÜMÜ

7,692,300 km2

KONUŞULAN DİLLER

İngilizce, İspanyolca

EN YAKIN ÜLKELER

Endonezya, Papua Yeni Gine, Yeni Zelanda

KONUM

Pasifik Okyanusu’nun Güney bölgesi

NÜFUSU

24,470,702

PARA BİRİMİ

Avustralya Doları (AUD)

VİZESİZ ÜLKELER

Vizesiz Ziyaret Edilebilen 169 Ülke

Avustralya Vizesi ile ilgili bilgilere geçmeden önce ülkeyi kısaca tanıyalım. Avustralya Federal Devleti, Avustralya kıtasının anakarası ve birçok daha küçük adadan oluşur. Alan olarak dünyanın en geniş altıncı ülkesidir ve bir kıtanın tamamına hakim tek ulustur. Avustralya modern dünyada demokrasiyi kuran ilk ülkelerden biridir. Avustralya Federal Devleti 1901’de kurulmuştur ve altı eyalet ile birçok bölgeden oluşan istikrarlı, liberal demokratik politik sistemini korumaktadır. Avustralya Vizesi size, dünyanın en büyük 12. ekonomisine sahip çok gelişmiş ve varlıklı bir ülkede yaşama şansı verir. 2015’te Avustralya, kesintisiz yıllık ekonmik büyümesinde 25. yılına girmiştir, bu büyümenin yıllık ortalaması %2.9’dur. BM’nin İnsani Gelişmişlik Endeksi’nde ikinci sıradadır. (Avustralya Vizesi)

Yeni Zelanda vatandaşları haricindeki tüm yabancı milletlerden insanlar, Avustralya’ya girmeden önce vize almalıdır.

Avustralya Vizesi Yatırımcı Kategorisindeki Uygunluk ve Koşullar

Avustralya vizesi yatırımcı kategorisine hak kazanmanız için şunlar gereklidir:

  • Avustralya vizesi yatırımcı kategorisine hak kazanmanız için 55 yaşın altında olmalısınız, bununla beraber eğer önerdiğiniz yatırım, sizi aday gösteren eyalet veya bölgeye istisnai bir ekonomik fayda sağlayacaksa, o eyalet ya da bölge bu koşuldan vazgeçebilir.
  • Puanlama sisteminde en az 65 puan toplamak. Lütfen daha fazla bilgi almak için bu sayfadaki Puanlama sistemi sekmesini ziyaret edin.
  • Uygun görülen yatırım ya da nitelikli iş faaliyetiyle ilgili, yüksek seviyede idareci beceriniz olmalı.
  • Bir veya daha fazla nitelikli işletme veya uygun görülen yatırımı idare etmede en az üç yıllık doğrudan katılım deneyiminiz olmalı
  • Uygun görülen yatırım ya da nitelikli işletme faaliyetinde genel olarak başarılı bir geçmişiniz olmalı
  • Avustralya’daki iş ve yatırım faaliyetlerinizi, asıl yatırım olgunlaştıktan sonrasında da devam ettirmeye gerçek ve gerçekçi kararınız olmalı
  • Belirlenen yatırımı yaptığınız eyalet ya da bölgede en az iki yıllığına yaşama niyetiniz gerçek olmalı

Avustralya vizesi yatırımcı kategorisi için sizin, eşinizin ya da siz ve eşinizin birlikte:

  • Başvuru için davet edilmenizden hemen önceki beş mali yıl içinde en az bir yılda aşağıdakilerden birini doğrudan idare etmiş olmalısınız:
    • Sizin, eşinizin ya da siz ve eşinizin birlikte en az yüzde 10 sermaye payınızın olduğu nitelikli bir işletme
    • Sizin, eşinizin ya da siz ve eşinizin birlikte sahip olduğunuz en az 1,5 milyon AUD’lık uygun görülen yatırım
  • başvuru yapmanızdan hemen önceki iki mali yıl boyunca, vizenin veriliş tarihinden sonraki iki yıl içinde Avustralya’ya yasal yollarla transfer edilmek için uygun olan, en az 2,25 milyon AUD’lik net işletme, yatırım veya kişisel varlığı yasal yollarla elde etmiş olmalısınız.
  • En az 1,5 milyon AUD’lık belirlenmiş yatırımı, bir eyalet ya da bölge yönetiminin tahvillerine, ipoteksiz fonlar kullanarak yapmış olmalısınız. Bu fonlar nitelikli işletmeler veya uygun görülen yatırımlardan elde edilmiş olmalı ve bu yatırımı, sizi aday gösteren eyalet ya da bölgedeki veriliş tarihinden itibaren en az dört yıllığına elinizde bulundurmaya hazır olmalısınız.
  • Kabul görmeyen faaliyetlerle ilginiz bulunmamalı.

Avustralya vizesi yatırımcı kategorisinde Avustralya’da belirlenen yatırımınızdan kazanacağınız gelir, Avustralya vergi yasası kapsamında vergiye tabiidir.

Avustralya Vizesi Yatırımcı Kategorisinin Süresi Ve Koşulları

yıllığına Avustralya’da sürdürdükten sonra, Ticari Yenilik & Yatırım (Oturma İzni) Altbölüm 888 vizesi aracılığıyla süresiz oturma hakkı için başvurabilirsiniz.

Avustralya vizesi Yatırımcı Kategorisi’ndeki “Uygun Görülen Yatırımlar”

Avustralya vizesi Yatırımcı Kategorisi’ndeki  ‘Uygun Görülen Yatırımlar’, kişisel kullanım amacıyla değil, Gelir veya Sermaye Kazancı şeklinde kazanç üretme amacıyla yapılan yatırımlardır.

Avustralya vizesi yatırımcı kategorisinde uygun görülen yatırımlara aşağıdakilerin sahipliği dahildir:

  1. Bir işletmede, veya
  2. Tahsil edilmemiş nakit, veya
  3. Hisse senedi ya da bono, veya
  4. Gayrimenkul (aile evi hariç)
  5. Külçe altın ya da gümüş, veya
  6. Eğer kişi, gelir ya da sermaye kazancı üretme amacıyla yapıyorsa bir işletmeye kredi

Daimi Oturma İzni İçin Uygunluk

Avustralya vizesi yatırım kategorisinin ardından Ticari Yenilik & Yatırım (Oturma İzni) Alt bölüm 888 vizesine hak kazanmak için aşağıdaki kriterleri yerine getirmeniz gerekir:

  • 188B alt bölümündeki vizenizle, yerleşimden önceki 4 yıl içerisinde en az 2 yıllığına Avustralya’da bulunmuş olmanız
  • Yatırımızı Avustralya’daki eyalet ya da bölge tahvillerinde son 4 yıldır tutmuş olmanız.

Ticari Yatırımcı Kategorisinin Koşullarına Genel Bakış

KriterYatırımcı Kategorisi (188 Geçici) Avustralya Vizesi
Hedef
Avustralya’daki bir eyalet ya da bölgede belirlenmiş bir yatırım yapmak ve asıl yatırım olgunlaştıktan sonra da işletme ve yatırım faaliyetlerine Avustralya’da devam etmek isteyenler için
Yaş
Davet tarihinde 55 yaşın altında olmak
Puan
Davet tarihinde Puanlam Sisteminden geçmiş olmak (güncel durum 65 puan)
Eyalet/Bölge Adaylığı
Eyalet ya da Bölge Yönetimi tarafından aday gösterilmek
SkillSelect
Niyet Beyanı ve DIBP tarafından başvuru için davet edilmiş olmak
İdarecilik Becerileri
Uygun görülen yatırımlar ya da nitelikli işletme faaliyetlerinde genel olarak başarılı bir geçmiş.
Doğrudan İlgi
Bir ya da daha fazla nitelikli işletme ya da uygun görülen yatırımı idare etmede, en az 3 yıllık doğrudan katılım deneyimi
Bağlılık
Asıl yatırım olgunlaştıktan sonra iş ve yatırım faaliyetlerine Avustralya’da devam etmek için gerçek ve gerçekçi karar
İlave koşullar
Davetten önceki beş mali yılın en az birinde, başvuran kişinin aşağıdaki faaliyetlerden birini doğrudan idare etmiş olması gerekir:

1. Toplamda en az 1,5 milyon AUD’lık uygun görülen yatırım;
2. veya İşletmenin toplam değerinin en az %10’una sahip olduğunuz bir nitelikli işletme
Net Varlıklar - iş & kişisel
Başvuru sahibi ve/veya eşinin, davetten hemen önceki 2 mali yıl içinde, yasal yollarla elde edilmiş en az 2,25 milyon AUD$’ı olması
Bu varlıkların, vize verildikten sonra 2 yıl içinde Avustralya’ya yasal olarak transfer edilebilir olması
Belirlenmiş Yatırım
Avustralya’ya giriş yaptıktan sonra belirlenmiş yatırımınızı en az 4 yıllığına elinizde tutmalısınız.
Fon Kaynakları (Belirlenmiş Yatırım için)
1. İpoteksiz; ve
2. Başvuranın ve/veya eşinin Nitelikli işletmesinden(lerinden); ve/veya
Uygun görülen yatırım faaliyetlerinden elde edilmiş.
Kabul Görmeyen İş Etkinlikleri
Ne başvuru sahibi ne de eşinin kabul görmeyen bir işletme faaliyetinde bulunmamış olması
Vize alınmasının ardından iş zorunlulukları
Avustralya’ya giriş yaptıktan sonra belirlenmiş yatırımınızı en az 4 yıllığına elinizde tutmalısınız.
İngilizceİşlevsel İngilizce (IELTS 4.5) ya da 2. Vize Başvuru Ücreti’nin ödenmesi
Oturma izni koşulları
Başvuran kişinin kendisini aday gösteren Eyalet’te en az 2 yıl ikamet etmelidir.
Vizenin geçerliliği
1 Temmuz 2015’ten önce başvurduysanız - 4 yıl
1 Temmuz 2015’ten sonra başvurduysanız - 4 yıl 3 ay
Uzatma mümkün değildir.

Önemli: Bu belgedeki içerikler sadece genel bilgi vermek için yazılmıştır ve yasal veya profesyonel tavsiye saplama amacı yoktur. Bu belgedeki bilgilere güvenmenin neticesinde oluşabilecek kayıplar veya zararlar konusunda doğrudan veya dolaylı bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Harekete geçmeden önce burada belirtilen ifadeleri teyit ettirmeleri okuyuculara önerilir; özel durumlarınız için uzman tavsiyeleri gerekebilir. Uygun olduğunuzda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. © TELİF HAKKI BİLDİRİMİ: Tamamının veya bir bölümünün yeniden üretimi, AbroadBiz önceden yazılı izni olması haricinde kesinlikle yasaktır.

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?