Avustralya

Avustralya Girişimci Vize Kategorisi

BAŞKENT

Canberra

ZAMAN DİLİMİ

Avustralya Merkez Zaman Dilimi (UTC+09:30)

YÜZÖLÇÜMÜ

7,692,300 km2

KONUŞULAN DİLLER

İngilizce, İspanyolca

EN YAKIN ÜLKELER

Endonezya, Papua Yeni Gine, Yeni Zelanda

KONUM

Pasifik Okyanusu’nun Güney bölgesi

NÜFUSU

24,470,702

PARA BİRİMİ

Avustralya Doları (AUD)

VİZESİZ ÜLKELER

Vizesiz Ziyaret Edilebilen 169 Ülke

Avustralya göçmenlik ile ilgili bilgilere geçmeden önce ülkeyi kısaca tanıyalım. Avustralya Federal Devleti, Avustralya kıtasının anakarası ve birçok daha küçük adadan oluşur. Alan olarak dünyanın en geniş altıncı ülkesidir ve bir kıtanın tamamına hakim tek ulustur. Avustralya modern dünyada demokrasiyi kuran ilk ülkelerden biridir. Avustralya Federal Devleti 1901’de kurulmuştur ve altı eyalet ile birçok bölgeden oluşan istikrarlı, liberal demokratik politik sistemini korumaktadır. Avustralya göçmenlik size, dünyanın en büyük 12. ekonomisine sahip çok gelişmiş ve varlıklı bir ülkede yaşama şansı verir. 2015’te Avustralya, kesintisiz yıllık ekonmik büyümesinde 25. yılına girmiştir, bu büyümenin yıllık ortalaması %2.9’dur. BM’nin İnsani Gelişmişlik Endeksi’nde ikinci sıradadır.

Yeni Zelanda vatandaşları haricindeki tüm yabancı milletlerden insanlar, Avustralya’ya girmeden önce vize almalıdır.

Girişimci Vize Kategorisi

Avustralya göçmenlik başvurusu türlerinden biri de, İş İnovasyon ve Yatırım vizesi programının bir parçası olan Girişimci vizesidir. Avustralya göçmenlik başvurusu yapmak için Girişimci vizesine başvurmayı düşünen girişimciler, Skill Select’te bir Niyet Beyanı sunmalı ve bir Eyalet ya da Bölge yönetimi tarafından aday gösterilmiş olmalıdır.

YENİ: 10 Eylül 2016’da, Avustralya Devleti Avustralya göçmenlik kapsamındaki yeni Girişimci vize kategorisini duyurdu ve yetenekli göçmenlik programı için yapılan testin puanlarını düzenledi.

Avustralya Göçmenlik Başvurusu için Uygunluk ve Koşullar

Genel

Avustralya göçmenlik başvurusu Girişimci vizesi için:

  • 55 yaşını doldurmamış olmalısınız, bununla beraber eğer önerdiğiniz uygun girişimcilik faaliyeti, aday gösteren eyalet veya bölgeye istisnai bir ekonomik fayda sağlayacaksa, o eyalet ya da bölge bu koşuldan vazgeçebilir
  • yetkin bir İngilizceye sahip olmalısınız ve vize başvurusu yapmak için davet edildiğiniz zaman bunun için kanıt sunabilmelisiniz
  • Avustralya’da uygun bir girişimcilik faaliyetinin sorumluluğunu alıyor veya almayı öneriyor olmalısınız ve bu faaliyeti sürdürmeye olan niyetiniz gerçek olmalı

Kabul Edilen Ticari Faaliyetler

Avustralya göçmenlik başvurusu Girişimci vizesi için Uygun Girişimcilik Aktivitesi, yenilikçi bir fikrin şunlara dönüşmesi demektir:

  • Avustralya’da bir ürün veya hizmetin ticarileşmesi, veya
  • Avustralya’da bir şirket ya da işletmenin geliştirilmesi.

Avustralya göçmenlik başvurusu Girişimci vizesi için bu aktiviteler aşağıdaki kategorilerin hiçbiriyle ilgili olamaz:

  • Mesken gayrimenkul
  • İşücü alımı
  • Avustralya’da var olan herhangi bir teşebbüsün veya franchise’ın satım alımı.

Seçilmeye uygun fonlar

Avustralya göçmenlik başvurusu Girişimci vizesinde bir etkinlik, aşağıdaki koşulların tümü karşılandıysa uygun görülen girişimcilik aktivitesi sayılır:

  • Aşağıdaki kuruluşlardan herhangi birinden toplamda en az 200 bin AUD’lık fon almış olmak için, bir ya da daha fazla yasal olarak geçerli sözleşmeniz olmalı:
  • Federal Devlet Kurumu
  • Eyalet ya da Bölge Yönetimi
  • Kamu Tarafından Finanse Edilen Araştırma Kurumu
  • Avustralyalı Girişim Sermayesi Limited Ortaklığı veya Erken Evre Girişim Sermayesi Limited Ortaklığı olarak tescillenmiş bir yatırımcı
  • Belirli bir Yüksek Öğrenim Sağlayıcı
  • Limited Ortaklıklar veya Erken Evre Girişim Sermayesi Limited Ortaklıkları. Bu kaynakların birleşiminden gelen fonların anahatlarıyla belirten sözleşmeler de kabul edilir.
  • Sözleşme uyarınca fonun en az yüzde 10’unun, etkinliğin Avustralya’da üstlenilmeye başladığı tarihten 12 ay içerisinde girişimci tüzel kişiye ödenebilir olması gerekir;
  • Sözleşmeye girdiğinizde, girişimci tüzel varlığınızda en az yüzde 30’luk bir sermaye payını elinizde bulundurmanız gerekir.

İş Planı

Avustralya göçmenlik başvurusu Girişimci vizesi kapsamında, girişimci varlığınız için bir iş planınızın olması gerekir. Bu plan, yenilikçi fikrinizin bir ürün ya da hizmetin Avustralya’da ticarileşmesini ya da Avustralya’daki bir teşebbüs ya da işletmenin gelişimini nasıl sağlanacağını belirtmelidir.

Süre ve Koşullar

Avustralya göçmenlik başvurusu kapsamındaki Girişimci vizesi, 4 yıllık geçici bir vizedir. Bir kez ticari faaliyetlerinizi Avustralya’da kurduktan sonra, İş İnovasyon & Yatırım (Oturma İzni) Alt bölüm 888 vizesi aracılığıyla süresiz oturma hakkı için başvurabilirsiniz. Alt bölüm 888 kalıcı vizeye hak kazanmak için Girişimci Vizesi ile Avustralya’da en az 2 yıl geçirmeniz ve bir eyalet ya da bölge hükümetinin size sponsor olması gereklidir.

Daimi Oturma İzni Elde Etme

Bir Girişimci vizesi sahibi, işletme cirosu, Avustralyalıların istihdamı ve önemli miktarda mali destek alma gibi etkenleri kapsayan belli bir başarı ölçütünü karşılayabilirse, dört yılın ardından, Avustralya göçmenlik başvurusu döneminden sonra süresiz ikamete almaya ilerleyebilir.

Belgelerinizin Listesi

  • Bu bölümdeki belgeleri, yalnızca bu vize için Girişimci kategorisi altında başvuruyorsanız sunmalısınız.
  • Avustralya’daki önerdiğiniz uygun görülen girişimcilik faaliyetinin, fon sözleşmeniz de dahil olmak üzere genel özeti.
  • İş planınız
  • Girişimci tüzel varlıktaki sermaye payınızın beyanı
  • En azından yetkin İngilizce yeteneğine sahip olduğunuzun kanıtı.

Önemli: Bu belgedeki içerikler sadece genel bilgi vermek için yazılmıştır ve yasal veya profesyonel tavsiye saplama amacı yoktur. Bu belgedeki bilgilere güvenmenin neticesinde oluşabilecek kayıplar veya zararlar konusunda doğrudan veya dolaylı bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Harekete geçmeden önce burada belirtilen ifadeleri teyit ettirmeleri okuyuculara önerilir; özel durumlarınız için uzman tavsiyeleri gerekebilir. Uygun olduğunuzda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. © TELİF HAKKI BİLDİRİMİ: Tamamının veya bir bölümünün yeniden üretimi, AbroadBiz önceden yazılı izni olması haricinde kesinlikle yasaktır.

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?