AVUSTRALYA

Büyük Yatırımcı Vize Kategorisi

BAŞKENT

Canberra

ZAMAN DİLİMİ

Avustralya Merkez Zaman Dilimi (UTC+09:30)

YÜZÖLÇÜMÜ

7,692,300 km2

KONUŞULAN DİLLER

İngilizce, İspanyolca

EN YAKIN ÜLKELER

Endonezya, Papua Yeni Gine, Yeni Zelanda

KONUM

Pasifik Okyanusu’nun Güney bölgesi

NÜFUSU

24,470,702

PARA BİRİMİ

Avustralya Doları (AUD)

VİZESİZ ÜLKELER

Vizesiz Ziyaret Edilebilen 169 Ülke

Avustralya göçmenlik ile ilgili bilgilere geçmeden önce ülkeyi kısaca tanıyalım. Avustralya Federal Devleti, Avustralya kıtasının anakarası ve birçok daha küçük adadan oluşur. Alan olarak dünyanın en geniş altıncı ülkesidir ve bir kıtanın tamamına hakim tek ulustur. Avustralya modern dünyada demokrasiyi kuran ilk ülkelerden biridir. Avustralya Federal Devleti 1901’de kurulmuştur ve altı eyalet ile birçok bölgeden oluşan istikrarlı, liberal demokratik politik sistemini korumaktadır. Avustralya göçmenlik size, dünyanın en büyük 12. ekonomisine sahip çok gelişmiş ve varlıklı bir ülkede yaşama şansı verir. 2015’te Avustralya, kesintisiz yıllık ekonmik büyümesinde 25. yılına girmiştir, bu büyümenin yıllık ortalaması %2.9’dur. BM’nin İnsani Gelişmişlik Endeksi’nde ikinci sıradadır.

Yeni Zelanda vatandaşları haricindeki tüm yabancı milletlerden insanlar, Avustralya’ya girmeden önce vize almalıdır.

Avustralya Göçmenlik Dahilindeki Büyük Yatırımcı vize Kategorisi

Avustralya göçmenlik dahilindeki Büyük Yatırımcı vize kategorisi, Avustralya’da 5 milyon AUD’lık bir yatırım yapmak isteyenlere 4 yıllık vize sağlar. Avustralya göçmenlik kategorileriden Ticari Yenilik ve Yatırım vizesi, Altbölüm 188’ün bir çeşididir.

Uygunluk ve Koşulları

Avustralya göçmenlik kapsamında Büyük Yatırımcı kategorisine hak kazanmak için, aşağıdakilere gerçek ve gerçekçi bir bağlılığa sahip olmalısınız:

  • Sizi aday gösteren bölge veya eyalette ikamet etmeye,
  • Geçici vizenizin süresi dolduktan sonra, işinizi ve yatırımınızı Avustralya’da sürdürmeye
  • Geçici vizeniz süresi boyunca en az 40 gün (kümülatif olarak hesaplanır) Avustralya’da yaşamaya veya eşinizin, geçici vizeniz süresi boyunca yılda eb az 180 gün (kümülatif olarak hesaplanır) Avustralya’da yaşamasına,

Siz, eşiniz veya siz ve eşiniz birlikte, en az 5 milyon AUD’lık net varlığa sahip olmalısınız. Bunun yasal yollarla elde edilmiş, ipoteksiz ve Avustralya’da uygun görülen yatırımı yapmak için kullanıma hazır olması gerekir.

Avustralya göçmenlik kapsamındaki Büyük Yatırımcı kategorisinde, siz ve eşinizin kabul görmeyen iş veya yatırım faaliyetlerinde bulunmamış olması gerekir.

Sizin ve en 18 yaşındaki aile üyelerinizin uygun görülen yatırımınızla ilgili bir zarar durumunda, Avustralya Federal Devleti’ne herhangi bir dava açmayacağınızı kabul etmiş olmanız gerekir.

Avustralya göçmenlik kapsamındaki Büyük Yatırımcı kategorisinde, Avustralya’daki uygun görülen yatırımınızdan kazanacağınız gelir, Avustralya vergi yasası kapsamında vergiye tabiidir.

Ayrıca 4 yıl içinde, en az 5 milyon AUD’lik, uygun görülen bir yatırım ya da uygun görülen büyük miktarda bir yatırım yapmalısınız.

Önemli: Bu kategoriye hak kazanmak amacıyla, yapılan bir yatırımın ‘uygun görülen büyük miktarda yatırım’ olduğunu kesinleştirmek için bağımsız yasal destek alabilirsiniz. Yatırım seçeneklerinin uygun görülüp görülmemesi sizin sorumluluğunuzdadır.

1 Temmuz 2015’ten sonra yapılan başvurular için Uygun Görülen Büyük yatırımlar:

Avustralya göçmenlik kapsamında Büyük Yatırımcı kategorisine 1 Temmuz 2015’ten sonra yapılan başvurular için aşağıda belirtilen oranlarda, en az 5 milyon AUD’lık bir uygun görülen büyük miktardaki yatırımı dört yıl içinde yapmanız gereklidir:

  • Start-up’lara ve küçük özel şirketlere yatırım yapan risk sermayesi ve özel sermaye büyüme fonlarında en az 500 bin AUD.
  • Avustralya Borsası’nda listelenen gelişen işletmelere yatırım yapan onaylanmış yönetilen fonlarda en az 1,5 milyon AUD.
  • Avustralya Borsası’nda listelenen işletmeler, Avustralya şirket tahvilleri veya bonoları, annüviteler ve ticari menkuller gibi bir dizi varlık için, yönetilen fonlarla yatırım yapılabilecek en az 3 milyon AUD’lık bir ‘denkleştirici yatırım’.

Mesken gayrımenkullere yapılan doğrudan yatırımlar için yasak devam ediyor, mesken varlıklarına yönetilen fonlarla yapılan, dolaylı yatırımlarsa artık son derece sınırlı.

Avustralya göçmenlik kapsamındaki Büyük Yatırımcı kategorisinde yatırımlar bir kredi için teminat ya da kefalet olarak kullanılmamalıdır. Uygun görülen yatırımlar hakkında daha fazla bilgi Austrade’de bulunuyor.

Süresi ve Koşulları

Avustralya göçmenlik kapsamındaki Büyük Yatırımcı kategorisi, 4 yıllık geçici bir vizedir. Yatırımınızı 4 yıllığına Avustralya’da sürdürdükten sonra, Ticari Yenilik & Yatırım (Oturma İzni) Alt bölüm 888 vizesi aracılığıyla süresiz oturma izni için başvurabilirsiniz.

Altbölüm 888 kalıcı vizeye hak kazanmak için, Büyük Yatırımcı Vizesi ile Avustralya’da son 4 yıl boyunca, yılda en az 40 gün geçirmeniz ve bir eyalet ya da bölge yönetiminin size sponsor olması gereklidir.

Avustralya göçmenlik kapsamındaki Büyük Yatırımcı kategorisinde 2 yıllık süre uzatma olasılığı vardır ve Büyük Yatırımcı vizenizi iki defa uzatabilirsiniz.

Avustralya göçmenlik kapsamındaki Büyük Yatırımcı kategorisinde, ‘Belirlenmiş Yatırım’ Eyalet ya da Bölge yönetiminin çıkarttığı bonolara yapılan yatırımdır

Avustralya vizesi Altbölüm 188 Büyük Yatırımcı Kategorisinin Koşullarına Genel Bakış

Kriter
Büyük Yatırımcı Kategorisi (188 geçici) Vizesi
Hedef
Avustralya’da en az 5 milyon A$’lık yatırımı, uygun görülen yatırımlara yapmak isteyenler
YaşYaş sınırı yoktur
Puan
Uygulanmaz.
Eyalet/Bölge Adaylığı
Eyalet ya da Bölge Yönetimi VEYA Austrade tarafından aday gösterilmeli
SkillSelectNiyet Beyanı ve DIBP tarafından başvuru için davet edilmiş olmalı
YatırımAvustralya’da Uygun Görülen Yatırımlarda en az 5 milyon AUD yatırım yapmış olmalı
BağlılıkUygun Görülen Yatırımları dört yıllığına elinde tutma kararında olmalı
Fon Kaynakları
Başvuran kişi ve/veya eşi şu şartları karşılayan en az 5 milyon AUD’lik varlığa sahip olmalı:
● yasal olarak elde edilmiş,
● ipoteksiz
‘Uygun görülen yatırımı’ Avustralya’da yapmak için kullanılmaya hazır.
Özel Formlar
1412 ve 1423 imzalanmış olmalı
Kabul Görmeyen İş Etkinlikleri
Ne başvuru sahibi ne de eşinin kabul görmeyen bir işletme faaliyetinde bulunmamış olmalı.
İngilizce
İşlevsel İngilizce (IELTS 4.5) ya da 2. Vize Başvuru Ücreti ödenmeli
Oturma İzni Koşulları

Başvuran kişi Avustralya’da yılda en az 40 gün (160 gün 4 yıl sonunda kümülatif olarak hesaplanır) yaşamış veya eşi en az 180 gün (720 gün 4 yıl sonunda kümülatif olarak hesaplanır) yaşamış olmalı
Vizenin Geçerliliği
1 Temmuz 2015’ten önce başvurduysanız - 4 yıl
1 Temmuz 2015’ten sonra başvurduysanız - 4 yıl 3 ay
Kriterler karşılanıyorsa Uzatma olasılığı

Önemli: Bu belgedeki içerikler sadece genel bilgi vermek için yazılmıştır ve yasal veya profesyonel tavsiye saplama amacı yoktur. Bu belgedeki bilgilere güvenmenin neticesinde oluşabilecek kayıplar veya zararlar konusunda doğrudan veya dolaylı bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Harekete geçmeden önce burada belirtilen ifadeleri teyit ettirmeleri okuyuculara önerilir; özel durumlarınız için uzman tavsiyeleri gerekebilir. Uygun olduğunuzda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. © TELİF HAKKI BİLDİRİMİ: Tamamının veya bir bölümünün yeniden üretimi, AbroadBiz önceden yazılı izni olması haricinde kesinlikle yasaktır.

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?