AVUSTRALYA VİZESİ

İş İnovasyon Kategorisi

BAŞKENT

Canberra

ZAMAN DİLİMİ

Avustralya Merkez Zaman Dilimi (UTC+09:30)

YÜZÖLÇÜMÜ

7,692,300 km2

KONUŞULAN DİLLER

İngilizce, İspanyolca

EN YAKIN ÜLKELER

Endonezya, Papua Yeni Gine, Yeni Zelanda

KONUM

Pasifik Okyanusu’nun Güney bölgesi

NÜFUSU

24,470,702

PARA BİRİMİ

Avustralya Doları (AUD)

VİZESİZ ÜLKELER

Vizesiz Ziyaret Edilebilen 169 Ülke

Avustralya Vizesi (İş İnovasyon) ile ilgili bilgilere geçmeden önce ülkeyi kısaca tanıyalım. Avustralya Federal Devleti, Avustralya kıtasının anakarası ve birçok daha küçük adadan oluşur. Alan olarak dünyanın en geniş altıncı ülkesidir ve bir kıtanın tamamına hakim tek ulustur. Avustralya modern dünyada demokrasiyi kuran ilk ülkelerden biridir. Avustralya Federal Devleti 1901’de kurulmuştur ve altı eyalet ile birçok bölgeden oluşan istikrarlı, liberal demokratik politik sistemini korumaktadır. Avustralya Vizesi (İş İnovasyon) size, dünyanın en büyük 12. ekonomisine sahip çok gelişmiş ve varlıklı bir ülkede yaşama şansı verir. 2015’te Avustralya, kesintisiz yıllık ekonmik büyümesinde 25. yılına girmiştir, bu büyümenin yıllık ortalaması %2.9’dur. BM’nin İnsani Gelişmişlik Endeksi’nde ikinci sıradadır. Avustralya Vizesi

Yeni Zelanda vatandaşları haricindeki tüm yabancı milletlerden insanlar, Avustralya’ya girmeden önce vize almalıdır.

İş inovasyon Kategorisi Uygunluk ve Koşulları

Avustralya vizesi iş inovasyon kategorisine hak kazanmanız için şunlar gereklidir:

  • Avustralya vizesi iş inovasyon kategorisine hak kazanmanız için 55 yaşın altında olmalısınız, bununla beraber eğer önerdiğiniz uygun girişimcilik faaliyeti, sizi aday gösteren eyalet veya bölgeye istisnai bir ekonomik fayda sağlayacaksa, o eyalet ya da bölge bu koşuldan vazgeçebilir.
  • Puanlama sisteminde en az 65 puan toplamak. Lütfen daha fazla bilgi almak için bu sayfadaki Puanlama sistemi sekmesini ziyaret edin.
  • Başvuruya davet edilmeden hemen önceki dört mali yıldan ikisinde, bu yıllardan her ikisinde de en az 500 bin AUD’lik ciro yapan, kurulu bir işletme ya da işletmelerin sermayesinde payınız olmalı.
  • Aday gösterilen başlıca işletmenizde aşağıdaki yüzdelik oranların en az bir tanesine sahip olmalısınız:
    • Eğer işletmenizin yılda 400 bin AUD’den daha düşük bir cirosu varsa yüzde 51
    • Eğer işletmenizin yılda 400 bin AUD veya üzeri bir cirosu varsa yüzde 30
    • Eğer işletmeniz halka açık bir şirket ise yüzde 10
  • Genelde başarılı bir işletme kariyeriniz olmalı
  • Avustralya’daki bir işletmede bir idareci pozisyonuna kesintisiz olarak sahip olmak ve bunu sürdürmek için gerçekten istekli olmalısınız

Avustralya vizesi iş inovasyon kategorisinde, aday gösterilen başlıca işiniz profesyonel, teknik ya da ticari hizmetler sunuyorsa, işletmenin genel idaresinin aksine, bu hizmetleri en fazla yarım yıldır sunuyor olmanız gerekir.

Başvuru sırasında, sizin, eşinizin ya da siz ve eşinizin birlikte, en az 800 bin AUD’lik ticari ve kişisel varlığı olmalı. Bunlar yasal yollardan elde edilmiş olmalı ve vizenin verildiği andan iki yıl içerisinde Avustralya’ya yasal şekilde transfer edilebilir olmalı.

Avustralya vizesi iş inovasyon kategorisine hak kazanmak için sizin ve eşinizin, kabul görmeyen ticaret veya yatırım faaliyetleriyle meşgul olmamamış olması gerekir.

Eyalet/Bölge Adaylığı

Avustralya vizesi iş inovasyon kategorisi, yalnızca Avustralya’daki bir Eyalet ya da Bölge yönetimi tarafından aday gösterilen başvuru sahiplerine açıktır. Aday gösterilmek için, SkillSelect sistemi üzerinden bir Niyet Beyanı yapmanız gerekir.

iş İnovasyon Kategorisinin Süresi Ve Koşulları

Avustralya vizesi iş inovasyon kategorisi, 4 yıllık geçici bir vizedir. Avustralyalı bir işletmede sermaye payını elde ettikten sonra Iş inovasyon & Yatırım (Oturma İzni) Altbölüm 888 aracılığıyla kalıcı oturma iznine başvurabilirsiniz. Altbölüm 188 vizesini 3 yıldır elinizde bulunduruyorsanız 2 yıllık uzatma yapmanız mümkündür, bu da size vizenizi ilk aldığınız tarihten itibaren 6 yıllık süre tanır.

İş inovasyon Kategorisinde Daimi Oturma izni Uygunluk

Avustralya vizesi iş inovasyon kategorisinin ardından Iş inovasyon & Yatırım (Oturma İzni) Altbölüm 888 vizesine hak kazanmak için aşağıdaki kriterleri yerine getirmeniz gerekir:

  • 188A altbölümündeki vizenizle, yerleşimden önceki 2 yıl içerisinde en az 12 aylığına Avustralya’da bulunmuş olmanız
  • Başvurudan önceki iki yıl için Avustralya’da, son 4 yıl dahilindeki 2 yılda en az 300 bin $ cirosu olan bir işletmenin sahibi olmanız ve onu işletmiş olmanız.
  • Siz ve/veya eşinizin son 12 ay için aşağıdaki 3 kriterden 2’sini karşılaması gerekir:
    • İşletmede en az 200 bin $’lık varlık
    • Avustralya’da en az 600 bin $’lık net kişisel ve işletme varlığı
    • En az iki Avustralyalıyı Avustralya’daki işletmenizde tam zamanlı pozisyonlarda işe almanız

Avustralya vizesi İş İnovasyon Altbölüm 188 Koşullarına Genel Bakış

Kriterİş İnovasyon Kategorisi (188 Geçici) Avustralya Vizesi


HedefAvustralya’da yeni veya mevcut bir işletme sahibi olmak ve idare etmek isteyen kişiler için
YaşDavet tarihinde 55 yaşın altında olmak
PuanDavet tarihinde Puanlama Sisteminden geçmiş olmak (güncel durum 65 puan)
Eyalet/Bölge AdaylığıEyalet ya da Bölge Yönetimi tarafından aday gösterilmek
SkillSelect
Niyet Beyanı ve DIBP tarafından başvuru için davet edilmiş olmak
Net Varlıklar
(iş & kişisel)
Başvuru sahibi ve/veya eşinin yasal yollarla elde edilmiş ve vize verildikten sonra 2 yıl içinde Avustarla’ya yasal olarak transfer edilebilecek 800 bin AUD$’ı olması
Yıllık Ciro
Davetten önceki 4 mali yılın en az 2’sinde, başvuru sahibinin yabancı ülkedeki başlıca işi/işlerinin yılda en az 500 bin AUD$’lık cirosu olması
Yabancı ülkelerdeki Sermaye Payı● İşletmenin yılda 400 bin AUD’den daha düşük bir cirosu varsa en az yüzde 51
● İşletmenin yılda 400 bin AUD veya üzeri bir cirosu varsa en az yüzde 30
İşletmeniz halka açık bir şirket ise en az yüzde 10
Başarılı İş Kariyeri
Genel olarak başarılı bir işletme kariyerinizin olması
Yabancı işletmelerdeki idareci rolü
Davetten önceki 4 mali yılın en az ikisinde, başvuru sahibinin zamanının en az %50’sini profesyonel, teknik ya da ticari hizmet sunan bir işletmenin idareci rolünde geçirmesi
İşe Olan Gerçek Bağlılığı
Avustralya’da nitelikli bir işletmenin aktif idaresini oluşturması veya buna dahil olması ve önemli miktardaki sermaye payını elinde tutması
Kabul Görmeyen İş Etkinlikleri
Ne başvuru sahibi ne de eşinin kabul görmeyen bir işletme faaliyetinde bulunmamış olması
İngilizceİşlevsel İngilizce (IELTS 4.5) ya da 2. Vize Başvuru Ücreti’nin ödenmesi
Vizenin Geçerliliği1 Temmuz 2015’ten önce başvurduysanız - 4 yıl
1 Temmuz 2015’ten sonra başvurduysanız - 4 yıl 3 ay
4 yıl - Uzatma kriterleri karşılanıyorsa alınabilecek uzatma süresi

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?