İNGİLTERE

Ankara Antlaşması İngiltere Vizesi

ONLINE BAŞVURU
Daha Fazlası

BAŞKENT

Londra

ZAMAN DİLİMİ

UTC 0:00

YÜZÖLÇÜMÜ

243,610 km2

KONUŞULAN DİLLER

İngilizce

EN YAKIN ÜLKELER

İrlanda, Hollanda, Belçika, Fransa

KONUM

Batı Avrupa

NÜFUSU

63,742,977

PARA BİRİMİ

İngiliz Poundu (GBP)

VİZESİZ ÜLKELER

Vizesiz Ziyaret Edilebilen 157 Ülke

Zengin, kültürel çeşitliliği yüksek, harika bir konuma sahip ve evim diyebileceğiniz bir yer mi arıyorsunuz? Dünyanın en iyi ve en çok aranan yaşam standartlarından birine sahip aynı zamanda ekonomik ve kültürel bir merkez olan İngiltere’den başka bir yere bakmayın.

Genel Bakış

Türk vatandaşı iseniz ve aşağıdakileri yapmak istiyorsanız Ankara Anlaşması vizesine başvurabilirsiniz:

  • İngiltere’de yeni bir iş kurmak

  • Mevcut olan bir işletmeyi yönetmeye yardım etmek için İngiltere’ye gelmek. Başvuru şartlarını sağlamalısınız.

Yapabilecekleriniz

Bu vizeyle;

  • İngiltere’de yeni bir iş kurmak
  • Mevcut olan bir işe katılıp aktif rol oynayabilir
  • Vizenizi başka bir vize türüyle değiştirebilir
  • Eğer bu vize kategorisinde bulunuyorsanız kalma sürenizi uzatabilirsiniz
  • Bakmakla yükümlü olduğunuz aile bireylerinizi yanınızda getirebilirsiniz

Yapamayacaklarınız

  • İngiltere’ye seyahat tarihinizden 3 ay öncesine kadar vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
  • İngiltere dışından başvurduğunuzda 12 hafta içinde vize başvurusunda bulunmalısınız.

Ne kadar kalabilirsiniz?

Bu vizeyi İngiltere’de 12 ay boyunca kalmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca şunları da yapabilirsiniz:

  • Vizenizi 3 yıl daha uzatmak
  • İngiltere’de kalıcı olarak yerleşmek için başvurma

Başvuru için Aranan Nitelikler

Başvuru için Türk vatandaşı olmanız ve aşağıdaki niteliklere sahip olmanız gereklidir:

  • Uygun bir iş kurma konusundaki niyetinizin gerçek olması

  • İşinizi kurmak için yeterli sermayeye sahip olmanız

  • İş için gerekli olan parayı ödeyebilecek durumunda olmanız

  • Başka bir işe ihtiyaç duymadan kâr payınızın sizin ve ailenizin geçimini sağlamaya yeterli olması gerekir.

Eğer var olan bir ortaklığa ya da şirkete katılmak istiyorsanız aşağıdaki niteliklere sahip olmanız gerekmektedir:

  • İşi yönetmede aktif rol oynamak

  • Yatırımınıza ya da sağlayacağınız hizmete gerçekten ihtiyaç duyulması

Başvuru için Gerekli Belgeler

  • Geçerli pasaport veya geçerli seyahat belgesi

  • İngiltere’de kalacağınız süre boyunca kendiniz ve bakmakla yükümlü olduğunuz bireylerin masraflarını karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
    Banka cüzdanlarının/hesap ekstreleri (hesap özetleri) (en az son 6 aylık hesap hareketleri belgelenmelidir) Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evraklar (faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası)

  • İngiltere‘den devlet yardımı alıyorsanız yardımı gösteren belgeler

Pasaportunuzda vizenin işlenebilmesi için en az bir sayfa boş olmalıdır. İngiltere’de yaşamaya başladıktan sonra polis merkezinde kayıt yaptırmanız istenebilir.

Vize süresini Uzatma

İngiltere’de  daha uzun süre kalmak isterseniz Ankara Anlaşması üzerinden vizenizi uzatmak için başvurabilirsiniz. Vize uzatma başvurunuzda vizenizde bulunan bakmakla yükümlü bulunduğunuz kişileri de belirtmeniz gerekmektedir- orada bulunduğunuz süre içerisinde 18 yaşını doldurmuş çocuklar da buna dâhildir.  

Vizenizi uzatmak için mevcut vizenizin bitiş tarihinden önce başvurmanız gerekmektedir.  

Ne kadar kalabilirsiniz?

Ankara Anlaşması Vizesi normal şartlarda 3 yıla kadar uzatılabilir. Ancak bu süre içerisinde mevcut vizenizin size sağladığı alanda çalışıyor olmanız gerekmektedir.

Vizenizi uzatmak için yeterli kanıta sahip değilseniz 1 yıl daha bu vizeyle İngiltere’de kalabilirsiniz. 1 yılın sonunda vizenizi uzatmak için tekrar başvurabilirsiniz.

Vize türünü Ankara Anlaşması Vizesine Değiştirme

Mevcut vizenizi Ankara Anlaşması vizesiyle değiştirmek için başvurabilirsiniz.

 Bunun için mevcut vizenizin bitiş tarihinden önce başvurmanız gerekmektedir.

Başvuru Koşulları:

Vize türünüzü değiştirebilmek için;

  • Yasal olarak İngiltere‘de bulunmak,

  • Tüm başvuru koşullarına uygun olmak,

  • Hâlihazırda mevcut vizeniniz kapsamında olmayan bir iş yürütüyor olmamak gerekir.

Ne kadar kalabilirsiniz?

Ankara Anlaşması Vizesi 12 ay boyunca geçerlidir. Ancak vizeyi 3 yıl daha uzatmak mümkündür.

Vize türünün değişmesi ne kadar sürer?


Başvuruya ilişkin karar başvuru yapıldıktan sonra 6 ay içinde verilir.


Eğer başvurunuzun sonuçlanması daha uzun sürecekse ya da bir güçlük çıkması muhtemel ise sizinle iletişime geçilecektir. Bu durumlar;

  • Belgelerinizin onaylanması gerekebilir.

  • Mülakata çağırılabilirsiniz.

  • Kişisel durumunuzla ilgili sorunlar.( Örneğin sabıkalı olmak.)

Vizeniz geçerli olduğu sürece Birleşik Krallık’ ta vize türünüzün değiştirilmesi başvurusunda bulunduktan sonra değişiklik hakkında karar verilene kadar Birleşik Krallık’ ta kalabilirsiniz.

Aile Üyeleri

 Bakmakla yükümlü olduğunuz aile üyeleriniz bu vizeyle sizinle birlikte İngiltere‘ye gelebilir.


Bakmakla yükümlü olunan kişiler: 

  • 21 Yaşın altındaki çocuklar (İngiltere’de doğan çocuklar dâhil)

Sağlanması gereken belgeler

Her aile bireyi için olması gerekenler:

  • Geçerli pasaport ya da seyahat belgesi

  • 2 adet pasaporta uygun, biyometrik renkli fotoğraf

  • Aranızdaki ilişkiyi kanıtlayıcı nitelikte belgeler. Ör: evlilik cüzdanı, doğum belgesi

  • Sürekli olarak sizinle yaşayacaklarına dair belge

  • 21 yaşın altında bakmakla yükümlü olunan çocukların diğer ebeveyni yanlarında bulunmayacaksa bulunmayan ebeveynden muvafakatname

  • İngiltere’de kalacağınız sürece kendi masraflarınızı ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin masraflarını karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler. Örn: Banka hesap dökümleri, maaş bordrosu ( son 6 ayın)

  • Tüberküloz testi yaptırması gereken ülkelerden birindeyseniz bu testin sonucu

Eğer bakmakla yükümlü olduklarınız İngiltere’de ise ve geldiklerinde polise kayıt yaptırmaları istenirse, polis kayıt belgesini de teslim etmeniz gerekiyor.

Bakmakla Yükümlü Olunan Kişilerin İngiltere Dışından Başvuruları

Eğer hâlihazırda İngiltere‘de iseniz ve ailenizin de sizinle birlikte İngiltere’de yaşama durumu söz konusu ise aile bireylerinin online olarak başvuru yapması gerekmektedir.


Başvuru için aile üyelerinizin parmak izlerinin ve biyometrik fotoğraflarının alınması için vize başvuru merkezine uğramaları gerekmektedir. Vize alma süreleri ve verilen diğer hizmetler başvuru yapılan ülkelere göre farklılık gösterebilir – vize başvuru merkezine danışabilirsiniz.

Önemli: Bu belgedeki içerikler sadece genel bilgi vermek için yazılmıştır ve yasal veya profesyonel tavsiye amacı yoktur. Bu belgedeki bilgilere güvenmenin neticesinde oluşabilecek kayıplar veya zararlar konusunda doğrudan veya dolaylı bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Harekete geçmeden önce burada belirtilen ifadeleri teyit ettirmeleri okuyuculara önerilir; özel durumlarınız için uzman tavsiyeleri gerekebilir. Uygun olduğunuzda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. © TELİF HAKKI BİLDİRİMİ: Tamamının veya bir bölümünün yeniden üretimi, AbroadBiz önceden yazılı izni olması haricinde kesinlikle yasaktır. İngiltere Vizesi Ile Ingiltere Oturma Izni

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?