fbpx

AMERİKA VİZESİ

Amerika E2 Girişimci Vizesi

BAŞKENT

Washington DC

ZAMAN DİLİMİ

UTC

YÜZÖLÇÜMÜ

318,892,103

KONUŞULAN DİLLER

İngilizce, İspanyolca

EN YAKIN ÜLKELER

Meksika, Bahamalar, Kanada, Belize

KONUM

Kuzey Amerika

NÜFUSU

318,892,103

PARA BİRİMİ

ABD doları (USD)

VİZESİZ ÜLKELER

Vizesiz Ziyaret Edilebilen 155 Ülke

Amerika Vizesi ile Amerikan Rüyasını kendi gözlerinizle görmek için Amerika Birleşik Devletleri’ne taşının! Amerika Vizesi size sağlam bir ekonomiye, fırsat zenginliğine ve dünyadaki en yüksek yaşam standartlarından birine sahip ve çeşitli kültürlerin kaynaşma noktası olan bu ülkede yaşama şansı verir. Amerika vizesi, dünya çapında fırsatlar ülkesi olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş sağlar. Burası zengin ve çeşitli bir kültüre, dünyanın en güçlü para birimlerinden birine ve dünyadaki en çok rağbet gören pasaportlardan birine sahiptir. Amerikan rüyasını kendi gözlerinizle görmek için ABD’ye taşının. Burası sağlam bir ekonomiye, fırsat zenginliğine ve dünyadaki en yüksek yaşam standartlarından birine sahip, çeşitli kültürlerin kaynaşma noktası olan bir ülkedir.

Amerika Vizesi Uygunluk ve Koşulları

  1. Amerika vizesi için anlaşmalı yatırımcı olarak, Amerika Birleşik Devletleri’ne yeni veya var olan bir teşebbüse yatırım yapmak üzere gelmeniz gerekir.
  2. Amerika’da bulunan GERÇEK (aktif ve kar amacıyla hizmet ya da ürün üreten) bir teşebbüse büyük çaplı bir sermaye miktarı yatırmış veya yatırma sürecinde olmanız gerekir.
  3. Yatırım yapacağınız fonların size ait olması ve bu fonların işletmeniz için ayrılmış olması gerekir.
  4. Fonlarınızın kaynağını gösterebilmeniz gerekir.
  5. Teşebbüsteki sahiplik oranınız en az %50 olmalıdır
  6. Bu kategoride Amerika vizesi almak için ülkeye teşebbüsü geliştirmek ve idare etmek için gelmeniz gerekir.
  7. Yatırım miktarı 100 bin $ veya 150 bin $’dan fazla olmalıdır.

Amerika Vizesi için Anlaşmalı bir yatırımcı olarak, Amerika’ya yeni veya var olan bir teşebbüse yatırım yapmak için gelmelisiniz.

Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Vatandaşlık Bürosu (USCIS) bir E2 yatırımını, yatırımcının kar üretme amacıyla, fonlar ve/veya diğer varlıklar şeklinde yatırdığı, ticari anlamda risk altında olan bir sermaye olarak tanımlar. Yatırımınız yeni bir ticari teşebbüs kurma veya var olan bir teşebbüsü satın alma amaçlı olmalıdır. Her iki durumda da yatırım yaptığınız sermayenin mevcut olduğunu kanıtlamanız gerekir.

Yatırımınız gerçek bir teşebbüste yapılmalıdır ve bu teşebbüs marjinal olmamalıdır.

Teşebbüsün gerçek olması gerekir, bunun anlamı, hizmet ya da ürün üreten aktif bir ticari veya girişimci bir kurum olmasıdır. Teşebbüs olası değer kazanması için elde tutulan eylemsiz bir yatırım, örneğin teşebbüsü yönetme amacı taşımayan bir yatırımcının elindeki işlenmemiş toprak veya hisseler olamaz.

Marjinal bir teşebbüs siz ve ailenizin geçimi için yeterli olan asgari gelirden daha fazlasını oluşturmayan veya dikkate değer bir ekonomik katkı yapmayan bir teşebbüstür.

Yatırım yapacağınız fonların size ait olması ve bu fonların işinize ayrılmış olması gerekir

Yatırdığınız sermayenin geri alınmayacak biçimde teşebbüsünüz için ayrılmış olduğunu ve ayrıca oluşum başarısız olduğu taktirde kısmen veya tamamen kaybedilebilir olduğunu kanıtlamanız gerekir. Yatırım yaptığınız fonların size ait olması gerekir. Ek olarak yatırım yapılan fonlar, satın aldığınız kurulmuş teşebbüsün veya oluşturmayı planladığınız teşebbüs türünün toplam maliyetine oranla yeterli miktarda olmalıdır.

Fonlarınızın kaynağını gösterebilmeniz gerekir

Yatırım yapacağınız sermayenin kaynağına net ve geçerli kanıtlar göstermeniz gereklidir. Ayrıca yatırım yaptığınız fonların suç faaliyetlerinden elde edilmediğini de göstermelisiniz.

Önemli Not: Fonları, ABD sınırları dahilinde ofis kira sözleşmesi, ekipman, envanter, vs. gibi belli başlı işletme masraflarını satın almak amacıyla transfer ettiğiniz parayı kullanarak ayırdığınızı da gösterebilirsiniz.

Amerika’ya bu teşebbüsü geliştirmek ve idare etmek için gelmeniz gerekir

Teşebbüsün en az %50’sine sahip olmak ya da bir yönetici pozisyonu veya diğer kurumsal araçlar yoluyla üzerinde operasyonel kontrole sahip olmak suretiyle yatırım teşebbüsünü geliştireceğinizi ve idare edeceğinizi göstermeniz gerekir.

Amerika vizesi E2 almak için işletmenin gerçek olduğunu nasıl kanıtlarım?

Amerika vizesi E2 kategorisi sahibi olmak için, işletmenizin gerçek olduğunu kanıtlamak amacıyla sunmanız gereken bazı kanıtlar aşağıdakilerdir:

  1. ABD Vergi Dairesi’nden alınan bir İşyeri Kimlik Numarasına ait bir tahsis bildirimi
  2. Vergi iadeleri
  3. Mali durum tabloları
  4. 3 aylık maaş kayıtları veya ücret bordrosu dökümleri (örneğin W-2s ve W-3)
  5. İşletme organizasyon şeması
  6. İşletme lisansları
  7. Banka hesap özetleri, hizmet faturaları ve reklamlar/telefon rehberi
  8. Kontratlar veya müşteri/satıcı sözleşmeleri
  9. Emanet belgeleri
  10. Kira sözleşmeleri

Amerika vizesi E2 almak için işletmenin marjinal olmadığını nasıl kanıtlarım?

Amerika vizesi E2 kategorisi sahibi olmak için, işletmenizin marjinal olmadığını kanıtlamak amacıyla sunmanız gereken bazı kanıtlar aşağıdakilerdir:

  • 5 yıllık detaylı iş planı veya idari özet. Bunun işletmenizin siz ve ailenizin asgari geçimi için gerekenden daha fazlasını üreteceğini ya da dikkate değer bir ekonomik katkı yaratacağını göstermesi gerekir. Bunun yanı sıra iş planınızdaki beyanları destekleyeceğine inandığınız herhangi bir kanıtı da eklemelisiniz. İş planı ayrıca detaylı kar ve zarar tahminlerini de içermelidir.
  • ABD ya da yabancı kişisel vergi iadeleri
  • Mali durum tabloları
  • Ücret bordrosu dökümleri (örneğin W-2s ve W-3)

Amerika vizesi E2 almak için yatırımımın yeterli miktarda ve geri alınmayacak biçimde ayrılmış olduğunu nasıl kanıtlarım?

Amerika vizesi E2 kategorisi sahibi olmak için, yatırımımın yeterli miktarda ve geri alınmayacak biçimde teşebbüs için ayrılmış olduğunu kanıtlamak amacıyla sunmanız gereken bazı kanıtlar aşağıdakilerdir:

  • İptal edilmiş havale ve/veya çekler
  • Bunlara ait kişisel ve/veya işletmeye ait banka hesap özetleri
  • Başlangıç için satın alınmış eşya ve materyallerin ayrıntılı listesi
  • Bunlara ait mali hesap belgeleri
  • Kira sözleşmesi
  • Ön Protokol, Niyet Mektubu veya Mutabakat Bildirisi
  • Satış bordrosu
  • Emanet belgeleri
  • Kredi ve/veya ipotek sözleşmeleri
  • Sermayelendirme tablosu
  • İşletme varlıklarının değer analizi
  • İşletme varlıkları için satış sözleşmesi
  • Hisse senetlerinin değer analizi
  • Hisse senedi satış sözleşmesi ve bunun yanında:
    • Toplantı tutanakları
    • Pay defteri
    • Hisse senedi
    • Hisse senedine ait ödeme formları

Amerika vizesi E2 almak için almak için yatırımımın kaynağını nasıl kanıtlarım?

Amerika vizesi E2 kategorisi sahibi olmak için, yatırımınızın kaynağını kanıtlamak amacıyla sunmanız gereken bazı kanıtlar aşağıdakilerdir:

  1. Elektronik transferler, banka havaleleri ve/veya iptal edilmiş çekler
  2. Yabancı veya yerli banka hesap özetleri
  3. Yabancı vergi iadeieri
  4. Ödeme kayıtları
  5. Mal kayıtları
  6. Kredi ve/veya ipotek sözleşmeleri

E2 vizenin Kalma Süresi

Amerika vizesi E2 kategorisi almaya uygun anlaşmalı yatırımcı ve çalışanlara başlangıçta en az 5 yıl kalma süresi tanınır. Kalış süresini uzatma talepleri kademeli olarak, her seferinde en fazla 5 yıl olmak üzere kabul edilir. Göçmen olmayan bir E-2 sahibine verilecek uzatma sayısında üst sınır yoktur. Bununla beraber tüm göçmen olmayan E-2 sahipleri, iş durumlarının süresi dolduğunda ya da sona erdiğinde ABD’yi terk etme niyetlerini korumalıdır.

Geleneksel bir yol olmamasına ya da süresiz oturma izni için gerekli olmamasına rağmen gelecekte EB-5 yatırımı ya da diğer iş odaklı başvurular aracılığıyla Green Card başvurusu yapılması mümkündür.

Önemli: Bu belgedeki içerikler sadece genel bilgi vermek için yazılmıştır ve yasal veya profesyonel tavsiye saplama amacı yoktur. Bu belgedeki bilgilere güvenmenin neticesinde oluşabilecek kayıplar veya zararlar konusunda doğrudan veya dolaylı bir sorumluluk kabul etmiyoruz. Harekete geçmeden önce burada belirtilen ifadeleri teyit ettirmeleri okuyuculara önerilir; özel durumlarınız için uzman tavsiyeleri gerekebilir. Uygun olduğunuzda bizimle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyin. © TELİF HAKKI BİLDİRİMİ: Tamamının veya bir bölümünün yeniden üretimi, ABROADBİZ önceden yazılı izni olması haricinde kesinlikle yasaktır.

Bize Ulaşın

+90 212 963 05 52
Size en kısa zamanda geri dönuş yapıcağız

©2018 AbroadBiz Bütün Haklar ve İçerekler AbroadBiz Aittir

Compare

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?